Tensionet me Kinën, Tajvani: Do të forcojmë lidhjet ushtarake me SHBA-në

Tensionet me Kinën, Tajvani: Do të forcojmë lidhjet ushtarake me SHBA-në

Mes luftës në Ukrainë dhe tensioneve Kinë-Tajvan, ka reaguar edhe presidentin i ishullit i Tsai Ing-wen.

Pas një takimi me parlamentarët amerikanë që vizitojnë Taipein, ai ka njoftuar se ishulli do të forcojë lidhjet ushtarake me Shtetet e Bashkuara për të frenuar tensionet dhe nxitjen e konfliktit mes vendeve.

“Tajvani dhe SHBA vazhdojnë të forcojnë shkëmbimet ushtarake”, siguroi Tsai.

Gjithashtu theksoi se “Tajvani do të bashkëpunojë edhe më aktivisht me Shtetet e Bashkuara dhe partnerë të tjerë demokratikë për të adresuar sfidat ndërkombëtare si ekspansionizmi autoritar dhe ndryshimet klimatike”.