Steinmeier: Gjermania mbështet anëtarësimin e Ballkanit Perëndimor në BE

Steinmeier: Gjermania mbështet anëtarësimin e Ballkanit Perëndimor në BE

Presidenti gjerman, Frank-Walter Steinmeier e ka përshkruar zgjerimin e Bashkimit Evropian me 10 shtete, 20 vjet më parë, si një moment lumturie evropiane.

”Më 1 maj 2004, BE u rrit nga 15 në 25 anëtarë dhe shtoi 75 milionë qytetarë të rinj të BE-së”, tha Steinmeier në një konferencë të përbashkët shtypi me presidentin çek Petr Pavel në Pragë.

“Zgjerimi i Bashkimit Evropian në atë kohë është, mendoj, një shembull shumë mbresëlënës i një transformimi të rëndësishëm dhe të suksesshëm në Evropë, i cili përfundimisht kapërceu ndarjen e Evropës që rezultoi nga Lufta e Ftohtë”, shtoi ai.

Zgjerimi më i madh i vetëm i BE-së deri më tani bëri që shtetet e ish-Bllokut Lindor të Estonisë, Letonisë, Lituanisë, Sllovenisë, Sllovakisë, Republikës Çeke, Hungarisë dhe Polonisë t’i bashkohen Unionit së bashku me Maltën dhe Qipron.

MARKETING