Shtëpia e Bardhë e konfirmon: Ukraina po përdor bomba thërrmuese

Shtëpia e Bardhë e konfirmon: Ukraina po përdor bomba thërrmuese

Pak më parë u raportua se Ukrainë kishte filluar të përdorte municione thërrmuese të furnizuara nga SHBA, kundër forcave ruse.

Së fundmi, Shtëpia e Bardhë e ka konfirmuar një gjë të tillë.

“Ne kemi marrë disa reagime fillestare nga ukrainasit dhe ata po i përdorin ato në mënyrë mjaft efektive,” tha zëdhënësi i sigurisë kombëtare John Kirby.

Armët e diskutueshme, të cilat janë ndaluar nga më shumë se 100 vende, kanë ndikuar në formacionet dhe manovrat ruse të mbrojtjes, shtoi ai.

Kievi është zotuar të përdorë bomba thërrmuese vetëm për të zhvendosur përqendrimet e trupave të Vladimir Putinit dhe jo në territorin rus.

Municionet funksionojnë duke lëshuar bomba të shumta më të vogla që mund të vrasin pa dallim në zona të mëdha.

Disa ekspertë kanë sugjeruar se do të ndihmojnë Kievin të shkatërrojë fushat e minuara, por shqetësimet janë ngritur mbi rrezikun që bombat e pashpërthyera mund të paraqesin për civilët për vitet në vijim.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif