SHBA: “Sjellja agresive” e Pekinit në Detin e Kinës Jugore duhet të sfidohet

SHBA: “Sjellja agresive” e Pekinit në Detin e Kinës Jugore duhet të sfidohet

“Sjellja agresive” e Kinës në Detin e Kinës Jugore duhet të sfidohet dhe kontrollohet”. Kështu u shpreh Flotës së Shtatë të Marinës së SHBA të dielën, shkruan Reuters.

Zëvendësadmirali Karl Thomas siguroi Filipinet për mbështetjen e SHBA-së përballë “sfidave të përbashkëta” në rajon, duke thënë: “Forcat e mia janë këtu për një arsye”.

Flota më e madhe e marinës amerikane e vendosur përpara, Flota e Shtatë, me seli në Japoni, operon deri në 70 anije, ka rreth 150 avionë dhe më shumë se 27,000 marinarë.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif