Samiti i Paqes për Ukrainën, Osmani: Kosovës iu kujtua vuajtja e tmerrshme, ukrainasit do t’ia dalin

Samiti i Paqes për Ukrainën, Osmani: Kosovës iu kujtua vuajtja e tmerrshme, ukrainasit do t’ia dalin

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ishte pjesëmarrëse e Samitit të Paqes për Ukrainën, që u mbajt në Zvicër.

Nga atje, në fjalimin e saj përmbyllës, Osmani shprehet se agresioni rus nga Ukrainës, i ktheu në mendje popullit të Kosovës.

E këto dy gjëra, sipas së pares së vendit, janë vuajtja e tmerrshme që lufta sjell, dhe se është radha e Kosovës të jap për popullin e Ukrainës.

Tutje, Osmani shprehet se Ukraina do të ia dal, dhe se shpresën e njerëzve të saj, nuk mund ta shuaj asnjë tirani.
“Agresioni i Rusisë ndaj Ukrainës u ka kujtuar të gjithëve në vendin tim dy gjëra, e para vuajtjen e tmerrshme që lufta sjell, dhe e dyta që tani është radha jonë që të japim”, tha presidentja Osmani.

“Që nga shkurti i 2022-ës bota ka parë një agresion që jo vetëm kërcënon sovranitetin e një kombi, por edhe shpirtin e Evropës”.

“Por Ukraina do të mbizotërojë. Njerëzit e Ukrainës kanë ngritur shpresën që asnjë tirani nuk do të mund ta thyejë”.

MARKETING