Rusia gati 50 për qind më pak të ardhura nga nafta dhe gazi

Rusia gati 50 për qind më pak të ardhura nga nafta dhe gazi

Të ardhurat ruse nga nafta dhe gazi ranë me 46.4 për qind në muajin shkurt krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar, tregojnë të dhënat e ministrisë së financave.

Megjithatë, ato u rritën me 22.5 për qind në muajin shkurt krahasuar me janarin, raporton skynews.

Të ardhurat prej taksave dhe doganave nga shitjet e naftës dhe gazit ranë në janar në nivelin më të ulët që nga gushti i vitit 2020.

Të ardhurat nga shitjet e naftës dhe gazit arritën në 521.2 miliardë rubla (6.5 miliardë euro) muajin e kaluar, krahasuar me 425.5 miliardë rubla (5.3 miliardë euro) në janar dhe 971.7 miliardë rubla (11.8 miliardë euro) në shkurt 2022.

Moska mbështetet në të ardhurat e energjisë për të financuar shpenzimet e qeverisë.

Ajo është detyruar të shesë rezerva valutore për të mbuluar koston e luftës në Ukrainë. /Telegrafi/