Reshje të rrëmbyeshme në orët e natës, priten rritje të nivelit të ujit të lumenjve

Reshje të rrëmbyeshme në orët e natës, priten rritje të nivelit të ujit të lumenjve

Në orët e pasdites dhe të natës do të ketë reshje shiu, të cilat vende-vende do të jenë të rrëmbyeshme, kështu që në nivel lokal pritet të bien mbi 30 litra shi për metër katror, ​​informoi Drejtoria për Çështje Hidrometeorologjike (DPHM).

Në disa pjesë të vendit, si pasojë e reshjeve të periudhës së kaluar dhe shkrirjes së borës, toka është e ngopur me lagështi dhe pritet reagim i shpejtë në lumenjtë dhe vendet e thata më të vogla në të gjithë vendin ku mund të ketë derdhje lokale në disa vende, me vëmendje të veçantë në pjesët juglindore dhe rajonin e Strumicës.

Nga DPHM theksojnë se rritje e nivelit të ujit pritet edhe në lumenjtë më të mëdhenj, veçanërisht në rrjedhat ujore në pjesën perëndimore të vendit ku priten nivele të larta të ujit në pellgun e lumenjve Radika, Sateska, Treska dhe pjesa e sipërme e pellgut të Vardarit.

Për shkak të mundësisë së reshjeve të rrëmbyeshme, intensive, të shoqëruara me erë të fortë jugore, janë të mundshme probleme lokale në disa nga vendbanimet urbane të qytetit ku do të kishte reshje të tilla.

Nga Qendra për Menaxhimin e Krizave (QMK) paralajmërojnë lëvizje të kujdesshme përgjatë lumenjve dhe zonave të thata gjatë ditës së sotme dhe nesërme.

MARKETING