Qeveria e përcaktoi Propozim-ligjin i cili parashikon që kazinotë të jenë larg shkollave

Qeveria e përcaktoi Propozim-ligjin i cili parashikon që kazinotë të jenë larg shkollave

Qeveria në seancën e sotme, e përcaktoi edhe Propozim-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për lojërat e fatit dhe për lojërat argëtuese.

Ligji është propozuar nga Ministria e Financave dhe parashikon distancë jo ë pak se 500 metra nga shkollat fillore dhe të mesme dhe ka për qëllim që ta mbrojë popullatën e re, sepse ky aktual nuk parashikon një kriter të tillë.

Siç informojnë nga Qeveria gjithashtu, ndër qëllimet e ndryshimeve të propozuara theksohet në nevojën për përforcimin e dëshmive të nevojshme për lëshimin e licencave, si dhe saktësimin e asaj se një shoqatë tregtare me një licencë, organizon një lloj lojë të fatit. Ndërsa rriten edhe kompensimet për lëshimin e licencave për lojërat e fatit.