Pse Barcelona nuk do ta tërheqë “kurrë” numrin 10 të fanellës së Leo Messit?

Pse Barcelona nuk do ta tërheqë “kurrë” numrin 10 të fanellës së Leo Messit?

Ka shumë të ngjarë që kurrë nuk do të ketë një numër 10 në Barcelonë që do të ishte në të njëjtin nivel me Lionel Messin, lojtari më i madh që ka veshur ndonjëherë këtë numër te ky klub.

Shumica e klubeve në botë thjesht do të tërhiqnin numrin ikonë për tua lehtësuar lojtarëve të ardhshëm presioni e veshjes së kësaj fanelle.

Ansu Fati është një shembull, pasi nuk arriti që të mbushte boshllëqet e mëdha.
Pra, pse Barça thjesht nuk e tërheq numrin 10?

Arsyeja është e lidhur me rregullat e La Ligës. Sipas tyre, lojtarëve në ekipin e të gjitha klubeve duhet t’u dorëzohen fanella nga 1 deri në 25.

Çdo klub lejohet të regjistrojë gjithsej 25 lojtarë në skuadrën e tyre duke përfshirë tre portierë. Është interesante se portierët mund të veshin vetëm fanella me numrat 1, 13 dhe 25.

Image

Nëse një klub shton një lojtar akademie në ekipin e të rriturve në mes të sezonit, ata mund të zgjedhin çdo numër midis 26 dhe 50.

Pra kjo situatë do të vazhdojë të mbetet kështu, derisa La Liga të ndryshojë rregullin. /Telegrafi/

MARKETING