Prej sot sërish shtrenjtohet çmimi i duhanit

Prej sot sërish shtrenjtohet çmimi i duhanit

Të gjitha kompanitë blerëse në Maqedoninë e Veriut prej sot do ta blejnë duhanin me çmim 10 për qind më të lartë.

Siç informoi ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Ljupço Nikolovski në takimin me gazetarët, këtë vendim e morën mbrëmë kompanitë.

Çmimin e duhanit në fillim e rriti Kombinati i duhanit Prilep, ndërsa menjëherë pastaj edhe Qeveria doli me përkrahje shtesë për duhanxhinjtë. Ata do të marrin subvencionim shtesë 20-30 denarë, ndërsa nga viti 2024 edhe “naftë të gjelbër”, si dhe 6.000 denarë mbështetje për hektar sipërfaqe.

Siç vlerësoi Nikollovski, subvencioni duhet të arrijë 100 – 110 denarë rekorde, varësisht nga kalkulimet në fund të blerjes.

MARKETING