Pendarovski për rastin në Onkologji: Ka ardhur koha që sistemi të konfirmojë se jem të aftë ta ndërpresim kulturën e mosndëshkimit

Pendarovski për rastin në Onkologji: Ka ardhur koha që sistemi të konfirmojë se jem të aftë ta ndërpresim kulturën e mosndëshkimit

Presidenti i RMV-së Stevo Pendarovski ka reaguar në lidhje me rastin në Klinikën e Onkologjisë, ndërsa thotë se është i tmerruar nga informacionet për dyshime për keqpërdorim të terapisë për pacientët me kancer. Sipas tij, sistemi shëndetësor ka dështuar, ka humbur besimi, dhe cilësia e trajtimit për të gjithë pacientët e ardhshëm është në pikëpyetje.

 

“Informacioni i disponueshëm publikisht në lidhje me dyshimet për keqpërdorimin e terapisë për pacientët me kancer është tronditës dhe i tmerrshëm. Në vend që të ofrojë mbështetje dhe mbrojtje të plotë për ata njerëz që përballen me diagnozën më të vështirë, sistemi shëndetësor ka dështuar dukshëm, i cili ka humbur besimin jo vetëm tek të sëmurët, por edhe cilësia e trajtimit të çdo pacienti të ardhshëm është në pikëpyetje”, shkruan presidenti Stevo Pendarovski në rrjetet sociale.

“Për të zbardhur plotësisht këtë aferë të madhe, mirëpres veprimet e deritanishme të Prokurorisë Publike dhe Ministrisë së Punëve të Brendshme. Njëkohësisht, bëj thirrje për përfundimin e shpejtë dhe efikas të hetimeve dhe procedimeve gjyqësore-prokuroriale, pa selektivitet dhe dënim të duhur për të gjithë ata që do të vërtetohen se kanë kryer vepra të rënda kundër shëndetit të njerëzve”.

“Është koha e fundit që sistemi të konfirmojë se jemi të aftë në praktikë dhe jo vetëm me fjalë, të përballemi me format e rënda të krimit të organizuar dhe korrupsionit dhe t’i japim fund kulturës së mosndëshkimit të shkeljeve të rënda të ligjit”.

“Ne nuk do të jemi kurrë një shoqëri e vërtetë evropiane me procese gjyqësore të zgjatura dhe mungesë të përgjegjësisë personale. Për një shoqëri të shëndoshë na duhet një shtet ligjor në praktikë, jo në letër”.

“E kuptoj plotësisht zemërimin e qytetarëve të cilët bëjnë thirrje për protesta paqësore, duke kërkuar përgjegjësi nga ata që kanë fituar para nga vuajtjet e qytetarëve tanë më të sëmurë”, ka shkruar Pendarovski.

Ndryshe, mediat në RMV zbuluan se personeli mjekësor në Klinikën e Onkologjisë në Shkup i kanë vjedhur ilaçet e pacientëve me kancer dhe të njëjtat i kanë shitur në treg të zi me çmime shumë më të shtrenjta. Pas kësaj Prokuroria kreu kontrolle në klinikë dhe nisi procedurë parahetimore.

MARKETING