Organizata e konsumatorëve të Maqedonisë kërkon “ngrirje” të çmimeve të ushqimit

Organizata e konsumatorëve të Maqedonisë kërkon “ngrirje” të çmimeve të ushqimit

Organizata e Konsumatorëve në Maqedoni kërkon të ngrihen çmimet të produkteve ushqimore bazë.  Marijana Lonçar Velkova nga OKM tha se “ushqimi merr një pjesë të madhe të buxhetit të çdo familjeje, ndërsa rritja e çmimit të tij iu bartet qytetarëve, gjegjësisht konsumatorëve”.

“Ne e dimë që ngrirja e çmimeve është një masë populiste dhe se kemi një ekonomi tregu, por në situata të këtilla nuk duhet të presim, duhet të dalim me një vlerësim të saktë dhe të marrim masa sepse çdo gjë po rëndon dhe dëmton konsumatorin”, tha ajo.

Ajo tha se për shkak të çmimeve të larta, shumë qytetarë blejnë produkte me cilësi më të ulët ose me vlerë më të ulët ushqyese. “Qasja në produktet ushqimore bazë është një e drejtë elementare e njeriut. Konsumatori duhet të ketë qasje në mallrat bazë të konsumit, veçanërisht ushqimin – qumësht, djathë, gjalpë…”, tha Velkova.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif