“Nuk ka dëme në objektet bërthamore të Iranit”, OKB bën thirrje për përmbajtje

“Nuk ka dëme në objektet bërthamore të Iranit”, OKB bën thirrje për përmbajtje

Nuk ka pasur dëme në objektet bërthamore të Iranit pas një sulmi ajror në provincën Isfahan të premten, tha mbikëqyrësi bërthamor i Kombeve të Bashkuara, ndërsa bëri thirrje për vetëpërmbajtje në rajon.
Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike tha se shefi i saj, Rafael Grossi, “vazhdon të bëjë thirrje për përmbajtje ekstreme nga të gjithë dhe theksoi se objektet bërthamore nuk duhet të jenë kurrë një objektiv në konfliktet ushtarake”.

“IAEA mund të konfirmojë se nuk ka dëme në vendet bërthamore të Iranit dhe po monitoron situatën nga shumë afër,” tha ai.

Më herët, një zyrtar iranian tha se mbrojtja ajrore ka kapur tre dronë. Shumë agjenci lajmesh të lidhura me shtetin iranian raportuan se vendet e lidhura me programin bërthamor të vendit ishin “plotësisht të sigurta” dhe sulmi dukej të ishte i kufizuar në shtrirje.

Një zyrtar amerikan tha për CNN se Izraeli kreu një sulm brenda Iranit. Objektivi nuk ishte bërthamor, shtoi zyrtari.

Përpara sulmit të së premtes, pritshmëria e SHBA ishte që Izraeli të mos synonte objektet civile ose bërthamore, tha një zyrtar tjetër amerikan.

MARKETING