Nënkryetari i TIKA-s, Dr. Mahmut Çevik për vizitë zyrtare në Budapest të Hungarisë

Nënkryetari i TIKA-s, Dr. Mahmut Çevik për vizitë zyrtare në Budapest të Hungarisë

Nënkryetari i TİKA-s, Dr. Mahmut Çevik, gjatë këtyre ditëve po qëndron në kryeqytetin e Hungarisë – Budapest, ku në kuadër të kësaj vizite, Çevik u takua edhe me drejtorin ekzekutiv të përmbaruesve, ambasadorin e ri të Përfaqsuesve të Shteteve Turke në Hungari, Prof. Dr. Istvan Vasari.

Në këtë takim së bashku me ambasadorin e sapoemëruar, u bisedua mbi ecurinë e projekteve të ardhshme që mund të realizohen për botën turke në shtetin hungarez.

9 vite më parë TIKA botoi librin mbi jetën e Vasarit

Në vitin 2015, me mbështetjen e TIKA-s, u botua libri “Boldogító Tudás”, ku prezantohet jeta dhe vepra e ambasadorit Istvan Vasari, ndërsa në promovimin e librit të tij, e cila u mbajt vite më parë në Budapest, prezent ishte edhe nënkryetari i TIKA-s, Dr. Mahmut Çevik. Gjatë promovimit të jetëpërshkrimit të István Vásáry, u bisedua për kontributin e madh të ambasadorit mbi kulturën turke ndër vite, ndërkaq ai ka studime tepër të rëndësishme për turqit Cuman dhe Kipçak.

Në vitin 2024, turkologu Prof. Dr. Istvan Vasari, u emërua drejtor ekzekutiv i përmbaruesve, ambasador i ri i Përfaqsuesve të Shteteve Turke në Hungari.

ÇEVIK DHE VÁSÁRI bisedua për projekte të përbashkëta

Pas takimit, ku morën pjesë koordinatorja e TIKA-s në Budapest, Elif Türkislam dhe përfaqësuesi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Turqisë, Ali Kılıçarslan Topuz, nënkryetari i TIKA-s, Dr. Mahmut Çevik, në rrjetin social X, ka shkruar kështu: “Ne vizituam ambasadorin Prof. István Vásáry, jetën e të cilit e përpiluam si libër në vitin 2015 të botuar nga TIKA, ndërsa ambasadori ka vepra të rëndësishme për turqit Cuman dhe Kipçak. Ambasadori u emërua Drejtor Ekzekutiv i Përfaqsuesve të Shteteve Turke në Hungari, me të cilin bisedua edhe për projektet e ardhshme”.

MARKETING