Në vitin 2027 nuk do të ketë Ligë të Kampionëve: UEFA ka gati tri gara të reja

Në vitin 2027 nuk do të ketë Ligë të Kampionëve: UEFA ka gati tri gara të reja

Sipas Marca, UEFA po shqyrton një ndryshim të mundshëm në formatin e Kupave Evropiane.

Çështja do të diskutohet në fund të tetorit. Nëse menaxhmenti i organizatës vendos të gjitha detajet dhe projekti pranohet, atëherë formati i ri i turneut është planifikuar të prezantohet jo më herët se viti 2027.

UEFA dëshiron të nisë një fushatë të Kupës Evropiane me tre turne – Superligën, Ligën e Evropës dhe Ligën e Kandidatëve. Skuadrat në këto divizione do të garojnë për ngjitje dhe rënie, ashtu si në kampionatet kombëtare.

Vlen të kujtojmë se nga sezoni i ardhshëm priten ndryshime në formatin e Ligës së Kampionëve.

Nga viti 2024, në të do të marrin pjesë 36 ekipe dhe gjatë garës secili pjesëmarrës do të luajë të paktën tetë ndeshje.

Pas kësaj, renditja e përgjithshme do të bëhet e ditur. Tetë skuadrat e para do të kualifikohen drejtpërdrejt në 1/8 e finales, ndërsa skuadrat nga vendi i 9-të deri në vendin e 24-të do të luajnë play-off për të përcaktuar tetë pjesëmarrësit e mbetur në 1/8 e finales.

MARKETING