Në vendkalimin kufitar Bogorodicë kapet një shtetas serb me 47 mijë euro të padeklaruara

Në vendkalimin kufitar Bogorodicë kapet një shtetas serb me 47 mijë euro të padeklaruara

Më datë 18.07.2023, rreth orës 20:00, në dalje të vendkalimit kufitar Bogorodicë është raportuar se një veturë me targa të Serbisë, e drejtuar nga shtetas serb janë zbuluar 47 mijë euro të cilat nuk kanë qenë të paraqitura.
Gjatë kontrollit të kryer nga doganierët, në çantën personale të pasagjerit iu gjetën 47 mijë euro, për të cilat ai nuk kishte dokument përkatës të origjinës.

Në bazë të Ligjit për punë devizore, pasagjerit dhe bashkëshortes së tij – pasagjere në veturë i janë kthyer 10 mijë euro (shumë që një jorezident mund ta tërheqë lirisht nga shteti), ndërsa 27 mijë euro të mbetura janë mbajtur përkohësisht.

Në bazë të ligjit për veprimtarinë devizore dhe Ligjit për doganat është parashtruar kërkesë për fillimin e procedurës penale.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif