Në nivel botëror, ushtria e Maqedonisë së Veriut po forcohet, ja në cilën pozitë është!

Në nivel botëror, ushtria e Maqedonisë së Veriut po forcohet, ja në cilën pozitë është!

Portali Global Firepower e ka publikuar listën e 145 vendeve të ranguara sipas fuqisë së tyre ushtarake për vitin 2023. Në këtë listë Maqedonia e Veriut është pozicionuar në vendin e 108, ndërsa kjo, krahasuar me vitin e kaluar është avancim prej 27 vende në listën për gatishmëri ushtarake dhe fuqinë e ushtrive në bota.
Kur bëhet fjalë për rajonin në vendin e 58 është Serbia, Kroacia në vendin e 69, Sllovenia-86, Shqipëria-91, Maqedonia e Veriut-108, Mali i Zi-128, Bosnja dhe Mali i Zi-133, Kosova-134.
Në dhjetë në listë janë: SHBA, Rusia, Kina, India, Britania e Madhe, Korea e Jugut, Pakistani, Japonia, Franca dhe Japonia. /SHENJA/

MARKETING