Ndërtimtarët vendorë me më shumë punë të dakorduar dhe të kryer jashtë vendit

Ndërtimtarët vendorë me më shumë punë të dakorduar dhe të kryer jashtë vendit

Shkup, 15 maj 2023 (MIA) – Në kuartalin e parë të këtij viti vlera e përgjithshme e punëve të dakorduara ndërtimore jashtë vendit është 147.965 mijë denarë, që është për 12,5 për qind më shumë në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, publikoi sot Enti Shtetëror për Statistikë.

Të dhënat e ESHS tregojnë se nga janari deri në mars të këtij viti operativa shtetërore e shtetit jashtë vendit ka kryer punë ndërtimore në vlerë të përgjithshme prej 44 338 000 denarë, që është për 39,5 për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

Ndërtimtarët tanë në kuartalin e parë të këtij viti kanë punuar në tregjet në Gjermani, Bullgari, Serbi, Mal të Zi dhe Çeki.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif