Ministrja gjermane e arsimit: Nxënësit duhet të përgatiten për luftë

Ministrja gjermane e arsimit: Nxënësit duhet të përgatiten për luftë

Studentët në Gjermani duhet të jenë më të përgatitur për të përballuar të gjitha llojet e krizave dhe katastrofave të mundshme, tha ministrja gjermane e Arsimit Bettina Stark-Watzinger.

Një anëtare e Demokratëve të Lirë (FDP) të fokusuar te biznesi, ajo theksoi rëndësinë e mbrojtjes civile në komentet për Grupin Mediatik Funke të gazetave lokale dhe rajonale të shtunën.

Stark-Watzinger tha se shkollat duhet të trajtojnë mbrojtjen civile dhe theksoi se qëllimi duhet të jetë “të forcojmë elasticitetin tonë”.

“Shoqëria në tërësi duhet të jetë e përgatitur mirë për krizat – duke filluar nga një pandemi, në fatkeqësi natyrore, në luftë,” tha ajo.

 

Stark-Watzinger foli për stërvitjet e mbrojtjes civile të bëra në shkolla në vende të tjera, si në Mbretërinë e Bashkuar, duke thënë se Gjermania gjithashtu mund të mësojë të bëjë të njëjtën gjë.

Ministrja bëri thirrje gjithashtu për zhvillimin e një marrëdhënieje “të qetë” midis nxënësve të shkollave dhe forcave të armatosura. Ajo sugjeroi që oficerët ushtarakë të vizitojnë shkollat për të shpjeguar se çfarë “Bundeswehr” bën për sigurinë tonë”.

MARKETING