Mbi një milion turistë nga Maqedonia e Veriut vizituan Greqinë vitin e kaluar

Mbi një milion turistë nga Maqedonia e Veriut vizituan Greqinë vitin e kaluar

Mbi 1,128,000 turistë nga Maqedonia e Veriut vizituan Greqinë vitin e kaluar, sipas të dhënave nga Instituti i Shoqatës së Bizneseve Turistike Greke (INSETE).

Sipas të dhënave, numri i vizitave të turistëve nga Maqedonia e Veriut vitin e kaluar, krahasuar me vitin 2022, është pothuajse dyfish më i madh.

Në sondazhin “Kush shkon ku?” Sa kohë qëndron? Sa shpenzon?”, analizon INSETE të dhënat zyrtare të Bankës së Greqisë për turizmin dhe turistët në vend në vitin 2023, duke u fokusuar më konkretisht në secilin nga 13 rajonet e Greqisë.

Sipas numrit të turistëve, Maqedonia e Veriut është ndër 15 vendet e para në listë. Ai mbetet i pandryshuar në vendin e 11-të, megjithëse numri i vizitorëve nga vendi ynë është rritur ndjeshëm.
Në raport thuhet se vizitat nga Maqedonia e Veriut vitin e kaluar janë rritur për 46,8 për qind krahasuar me një vit më parë, pra vitin e kaluar kishte 1,128,000 vizitorë, krahasuar me 770,000 në 2022.

MARKETING