MASH ndan 34 bursa për studentët e dalluar në fushat e shkencave natyrore, matematikore dhe sociale

MASH ndan 34 bursa për studentët e dalluar në fushat e shkencave natyrore, matematikore dhe sociale

Pas një pritjeje të gjatë dhe një numri rekord të aplikimeve, Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka shpallur më në fund fituesit e bursave për studimet e ciklit të dytë për vitin akademik 2023/2024. Nga 50 bursat e planifikuara, 34 janë ndarë për studentët e dalluar në fushat e shkencave natyrore, matematikore dhe sociale. Kjo shpallje vjen pas një sërë vonesash dhe presioni të vazhdueshëm nga komuniteti akademik, duke përfshirë edhe Asamblenë Studentore Universitare të UKIM-së, të cilët kanë kërkuar transparencë dhe përgjigje nga ministria.

Ndërsa 40 bursa janë ndarë për studentët e shkencave natyrore dhe matematikore dhe 10 për ato sociale, ende mbeten 16 bursa të papërcaktuara, duke lënë hapësirë për spekulime mbi kriteret e përzgjedhjes. Ministria gjithashtu ka premtuar 15 bursa shtesë për studentët e doktoraturës, me një vlerë prej 18.000 denarë secila, por detajet rreth tyre mbeten ende të paqarta. Komuniteti akademik pret me padurim zbulimin e fituesve të mbetur dhe shpreson për një proces më të qartë dhe më të shpejtë në të ardhmen.

MARKETING