Lavrov mbron pushtimin e Ukrainës pasi G20 dënoi konfliktin

Lavrov mbron pushtimin e Ukrainës pasi G20 dënoi konfliktin

Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov, ka mbrojtur pushtimin e Ukrainës dhe ka shkarkuar njerëzit që e dënuan atë në Nju Delhi të premten.

Ai tha se samiti i G20 kishte të bënte me “çfarë të bëhej me Ukrainën”, duke shtuar se forumi ekonomik nuk ishte kurrë aq i shqetësuar për konfliktet diku tjetër.

Lavrov tha gjithashtu se njerëzit po vuajnë jo për shkak të luftës në Ukrainë, por për shkak të sanksioneve dhe asaj që ai e quajti shantazh, shkruan Skynews.

Ai shtoi se zgjedhja e vetme e Rusisë ishte të fillonte atë që ai e quajti një “operacion” në Ukrainë.

“Nuk ka asgjë për të pranuar Ukrainën që është me interes për G20”, tha Lavrov.

“Është turp. Është turp. Dhe kjo politikë do të dështonte nëse ata thonë se kjo është ekzistenciale për ta, është ekzistenciale për ne”, vazhdoi ai.