Kurti: Isha i gatshëm ta shkruaj vetë draft-statutin për Asociacionin, nuk më lanë

Kurti: Isha i gatshëm ta shkruaj vetë draft-statutin për Asociacionin, nuk më lanë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, tha se ka qenë i gatshëm që vetë ta shkruajë draft-statutin e Asociacionit.

Por sipas tij, një gjë e tillë nuk është pranuar nga palët në takimin e Ohrit, shkruan Ekonomia Online, transmeton Klan Kosova.

“Në takimin e Ohrit kam pranuar që draft-statutin ta shkruaj unë por me ato tri shtyllat parimore që duhet pranuar parimisht. Një gjë e tillë u refuzua dhe mua mu tha nga ndërmjetësit që këtë duhet ta bëjë ekipi menaxhues si pasojë e marrëveshjeve të mëhershme në dialogun e Brukselit para një dekade. Pra tash i përket ndërmjetësit që ta përcaktojë agjendën e takimit të datës 2 maj, ndërkaq unë do ta takoj në një konferencë ndërmjetësin Lajçak”, tha Kurti.

“Nuk ka anëtar të grupit punues nga ana jonë. Unë e kam zëvendësin tim i cili në portofolin e tij është përgjegjës për integrimet evropiane”.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif