Kryeministri i Sllovakisë paraqet dorëheqjen, partia pranë Moskës pranë fitores në zgjedhjet e ardhshme

Kryeministri i Sllovakisë paraqet dorëheqjen, partia pranë Moskës pranë fitores në zgjedhjet e ardhshme

Kryeministri i Sllovakisë ka dhënë dorëheqjen, duke thelluar krizën politike të vendit disa muaj përpara zgjedhjeve që duket se do të fitohen nga një parti e afërt me Moskën, që kundërshton ndihmën e mëtejshme ushtarake për Ukrainën.

Zëvendësguvernatori i bankës qendrore, Ľudovít Ódor, do të bëhej këtë javë udhëheqës i një qeverie teknokrate pasi kryeministri Eduard Heger, i cili vetë vepronte si drejtues që nga shtatori i kaluar, dha dorëheqjen të dielën.

Nën qeverinë e qendrës së djathtë të Hegerit, e zgjedhur në vitin 2021, Sllovakia, një anëtare e BE-së dhe NATO-s, ka dëshmuar një mbështetje të fortë të Kievit që nga pushtimi i Rusisë, duke dërguar armë dhe avionë luftarakë.

 

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif