Kompania gjermane e armëve negocion të blejë tanke zvicerane

Kompania gjermane e armëve negocion të blejë tanke zvicerane

Sot u raportua se prodhuesi gjerman i armëve, Rheinmetall po negocion me Kievin për të hapur një fabrikë në shtetin ukrainas, ku do të ndërtohen tanke Panther.

E njëjta kompani dëshiron të blejë 96 tanke Leopard 1 nga firma zvicerane e mbrojtjes Ruag për t’i dërguar në Ukrainë.

Tanket në fjalë do të ishin të përdorura dhe jo funksionale, raportoi gazeta zvicerane Tages-Anzeiger.

uag me sa duket i ka blerë tanket në Itali në vitin 2016 dhe ato janë ende atje.

“Rheinmetall dëshironte të blinte automjetet dhe e bëri të qartë se ato do të dorëzoheshin në Ukrainë pasi të rindërtoheshin,” tha një zëdhënës i Ruag për Tages-Anzeiger.

Ruag me sa duket e kaloi idenë përpara Sekretariatit Shtetëror të Zvicrës për Çështjet Ekonomike dhe mori një përgjigje negative, sipas Tages-Anzeiger.

Megjithatë, mendohet se marrëveshja ende mund të realizohet. Ka të ngjarë të diskutohet nga Këshilli Federal i Zvicrës.

Tanket Leopard 1 janë më të lehta se Leopard 2, me një motor më të vogël dhe një rreze zjarri më të shkurtër.