Izraeli do të mbajë 35 milionë dollarë nga paratë palestineze

Izraeli do të mbajë 35 milionë dollarë nga paratë palestineze

Ministri i Financave i ekstremit të djathtë të Izraelit, Bezalel Smotrich, vendosi të martën të mbajë në burim rreth 35 milionë dollarë të ardhura nga taksat palestineze.

Smotrich njoftoi se “paratë e mbajtura do t’u transferohen familjeve izraelite, anëtarët e të cilëve u vranë në sulmet palestineze”.

Javën e kaluar, Agjencia e Sigurisë së Brendshme Shin Bet paralajmëroi se politika e qeverisë izraelite kundër Autoritetit Palestinez në Bregun Perëndimor të pushtuar mund të çojë në kolapsin e tij.

Autoriteti Palestinez pagoi vetëm 50 për qind të pagave të nëpunësve civilë muajin e kaluar pas vendimit të Izraelit për të mbajtur në burim të ardhurat nga taksat nga autoriteti me bazë në Ramallah.

Të ardhurat nga taksat mblidhen nga qeveria izraelite në emër të Autoritetit Palestinez për importet dhe eksportet palestineze, si dhe Izraeli fiton një komision prej tre përqind në këmbim.

Të ardhurat vlerësohen në rreth 220 milionë dollarë çdo muaj dhe janë burimi kryesor i të ardhurave për Autoritetin Palestinez.

MARKETING