Ish-punonjësi i M16: Britani e Madhe është një nga “objektivat kryesore” të Rusisë

Ish-punonjësi i M16: Britani e Madhe është një nga “objektivat kryesore” të Rusisë

Mbretëria e Bashkuar është një nga “objektivat kryesore” të Rusisë sepse është një “mbështetës shumë i fortë” i Ukrainës, ka thënë ish-punonjësi i MI6 për Sky News.
I pyetur nëse spiunazhi i Rusisë ishte bërë “më agresiv” që nga shpërthimi i luftës në Ukrainë, Christopher Steele tha se ai dyshon se “ndoshta është bërë”.

Megjithatë, ai shtoi se teknikat ka të ngjarë të kenë ndryshuar në një farë mase gjithashtu për shkak të “numrit të dëbimeve të oficerëve të identifikuar të inteligjencës nga kryeqytetet perëndimore”.

“Kur një vend është në luftë, siç është Rusia – pavarësisht nëse duan ta pranojnë apo jo – ata do të rrisin operacionet e tyre”, shtoi ai.

“Ata do të rrisin oreksin e tyre për të marrë rreziqe dhe për të hedhur sasi të mëdha burimesh në objektivat kryesore, dhe, natyrisht, Britania është një nga ato që është një mbështetëse shumë e fortë e Ukrainës.”