Guterres: Autoriteti dhe besueshmëria e KS të OKB-së të dëmtuara për shkak të mosarritjes së armëpushimit

Guterres: Autoriteti dhe besueshmëria e KS të OKB-së të dëmtuara për shkak të mosarritjes së armëpushimit

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara (OKB), Antonio Guterres, deklaroi se autoriteti dhe besueshmëria e Këshillit të Sigurimit janë dëmtuar për shkak të mungesës së fuqisë së tij për të zbatuar vendimin e armëpushimit humanitar në Gaza, raporton Anadolu.

Duke folur në Forumin e Dohas në Katar, Guterres vuri në dukje se nevojiten reforma radikale në strukturën financiare globale të Këshillit.

“Autoriteti dhe besueshmëria e KS të OKB-së është dëmtuar sepse nuk ka fuqinë të vendosë për një armëpushim në Gaza”, tha Guterres, duke shtuar se nuk do të heqë dorë nga thirrja e tij për armëpushim humanitar.

Duke nënvizuar se nuk ka mbrojtje efektive për civilët në Rripin e Gazës, Guterres vuri në dukje se numri i viktimave është në një nivel të paprecedentë.

MARKETING