Gjysmë milion banorë pa energji elektrike në Odesa

Gjysmë milion banorë pa energji elektrike në Odesa

Gjysmë milion njerëz janë pa energji elektrike pas një aksidenti “të rëndësishëm” në një nënstacion elektrik në Ukrainë (shih postimin në 12:17).

Maksym Marchenko, një kolonel ukrainas, njoftoi në Telegram: “Një aksident i rëndë ndodhi në një nga objektet energjetike të NPC Ukrenergo, i cili shkaktoi një zjarr. Për shkak të kësaj, rajoni i Odessa dhe qyteti i Odessa ishin pothuajse plotësisht pa energji elektrike. Deri tani, pothuajse 500,000 abonentë nuk kanë energji elektrike.”

Janë marrë masat emergjente për eliminimin e pasojave të aksidentit dhe rifillimin e funksionimit të sistemit energjetik.

Me kërkesën tonë, Ministri i Energjisë dhe kreu i Ukrenergo u dërguan urgjentisht në Odessa. Së bashku me ta, ata tashmë kanë mbajtur një takim urgjent të shtabit operativ për eliminimin e aksidentit dhe furnizimin me energji elektrike për konsumatorët,” kreu i tha administrata rajonale e qarkut Odessa.