Franca dhe Italia në bisedime për dërgimin e sistemit raketor antitank në Ukrainë

Franca dhe Italia në bisedime për dërgimin e sistemit raketor antitank në Ukrainë

Më shumë armë mbrojtëse mund të jenë në rrugën drejt Ukrainës, me Francën dhe Italinë në bisedimet përfundimtare për dërgimin e sistemeve antitank.

Kjo vjen pasi një numër vendesh u zotuan të dërgojnë tanke në fushën e betejës, pas kërkesave nga Kievi.

“Kjo do t’i lejojë Ukrainës të mbrohet nga dronët, raketat dhe sulmet e avionëve rusë, përmes mbulimit të një pjese të konsiderueshme të territorit ukrainas”, thuhet në një deklaratë të ministrisë franceze të mbrojtjes.