EVN: Nuk do të ketë tarifë të lirë të rrymës për ata që nuk lejojnë leximin e njehsorëve

Tarifa e lirë e energjisë elektrike në periudhën nga ora 13:00 deri në orën 15:00, e cila kthehet nga 1 dhjetori, do të jetë në dispozicion të amvisërive që kanë njehsorë “smart” dhe të atyre që do të lejojnë qasje të papenguar në lexuesit e njehsorëve nga EVN, të cilët së bashku me leximin do të vendosin edhe tarifën e re.

Sasho Saltirovski, drejtor i “EVN”, sot pas vizitës në laboratorin e testimit të njehsorëve në Butel, apelon te shfrytëzuesit që të sigurojnë qasje në njehsorët e energjisë elektrike nëse dëshirojnë të përdorin tarifën e lirë.

“Jemi drejt fundit të përgatitjeve, siç premtuam, deri më 1 dhjetor gjithçka do të jetë gati. Disa nga matësat janë ‘smart’, do t’i rregullojmë si të thuash brenda natës dhe tashmë nga 1 dhjetori 200 mijë përdorues do i kemi vendosur tarifat, kurse të tjerat do të jenë gjatë muajit. Shumë do të varet nga konsumatorët. Kërkoj nga të gjithë qytetarët që t’i vënë në dispozicion matësat, që lexuesit tanë t’i lexojnë, sepse matësat vendosen gjatë leximit, do të vendoset në dispozicion gjatë muajit dhjetor, më së shumti do të varet nga disponueshmëria e matësve”, tha drejtori Saltirovski.

Matësit lexohen një herë në muaj dhe ata të disponueshëm menjëherë do të rregullohen për energji elektrike të lirë gjatë ditës.

“Shkon optikisht, çdo gjë shkon me një pajisje nga njehsori dhe gjatë leximit i vendos softueri”, sqaroi drejtori Saltirovski.

Në Haraçinë, e cila vitet e fundit ishte një nga mospaguesit më të mëdhenj të energjisë elektrike, Saltirovski thotë se matësat tashmë janë nxjerrë në rrugë, humbjet janë reduktuar në 10 për qind në qershor dhe korrik, që konsiderohet si teknikë. humbje dhe për ta do të bëhet menjëherë përcaktimi i tarifës së lirë ditore.

Saltirovski tha se ekipet e EVN-së punojnë kudo në vend dhe se humbjet janë problem kudo./Telegrafi/

 

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif