Erkan Islami: Kjo është historia e Xhamisë Ejup Sulltan në Stamboll (VIDEO)

Erkan Islami: Kjo është historia e Xhamisë Ejup Sulltan në Stamboll (VIDEO)

Studenti shqiptar nga Kumanova, Erkan Islami, i cili studion në Turqi kohë pas kohë realizon disa reportazhe interesante për sa i përket historikut të xhamive në Stamboll.

“Xhamia Ejup Sultan dhe Cylus Jolu – Ebu Ejjub el-Ensariu, sahabiu dhe mikpritesi i parë i të Dërguarit savs. në Medine, i cili ndrroi jetë para mureve të qytetit në rrethimin Arab të Konstantinopojës”, – thotë ai në reportazhin e fundit për këtë xhami.

Për më tepër ndiqeni videon.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif