Dukshmëri e zvogëluar për shkak të mjegullës në disa akse rrugore në vend

Dukshmëri e zvogëluar për shkak të mjegullës në disa akse rrugore në vend

Dukshmëri të zvogëluar deri në 50 metra për shkak të paraqitjes së mjegullës në mëngjes ka në akset rrugore Manastir – Prilep, Ohër – Strugë, Ohër – Resnjë, Shtip – Radovish, Shtip – Negotinë dhe Tetovë – Shkup, nga 50 – 100 metra në akset rrugore Koçan – Vinicë, Shkup – Kumanovë dhe qarkorja Hipodromit – Unaza Shkup, nga 100 – 150 metra në akset rrugore Veles – Shkup, Shkup – Veles, Gradsko – Negotinë dhe Makedonski Brod – Kërçovë dhe deri në 100 metra në grykën malore të Pletvarit.

Qarkullimi në pjesën tjetër të rrugëve shtetërore zhvillohet pa probleme, me lagështirë. Intensiteti i qarkullimit në rrugët rrugore jashtë zonave urbane është mesatar. Në vendkalimet kufitare nga ana e Maqedonisë nuk ka më vonesa për hyrje dhe dalje nga vendi.

LAMM rekomandon rregullim të shpejtësisë së lëvizjes, respektim të sinjalistikës në komunikacion dhe menaxhim të kujdesshëm të automjeteve, veçanërisht në rrugët nëpër lugina, lugina lumore dhe gryka, ku ka mundësi për rrëshqitje të dheut. Kjo veçanërisht vlen për segmentet Katllanovë – Veles, Mavrovë – Dibër – Strugë, Vinicë – Berovë dhe Koçan – Dellçevë.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif