Doner 9 euro, qytetarët i ankohen Scholz-it: Ulni çmimet

Doner 9 euro, qytetarët i ankohen Scholz-it: Ulni çmimet
Germany's Social Democrats Party (SPD) candidate for chancellor Olaf Scholz gestures during a hybrid party conference for the approval of the traffic light coalition agreement at the party headquarters in Berlin, Germany, on December 4, 2021. (Photo by HANNIBAL HANSCHKE / POOL / AFP) (Photo by HANNIBAL HANSCHKE/POOL/AFP via Getty Images)

Kancelarit të Gjermanisë, Olaf Scholz, iu kërkua të marrë masa për rritjet e çmimeve të ushqimeve në qebaptore, pasi një doner tani kushton 9 euro.

Faqja e qeverisë federale “bombardohet” çdo ditë nga mesazhe, kryesisht nga të rinjtë gjermanë, ku i shprehin ankesat e tyre kancelarit socialdemokrat dhe i kërkojnë atij të ndërhyjë për të ulur koston e ushqimeve në mënyrë që të jetë më e përballueshme për konsumatorët, të rinjtë dhe të vjetër.

“Ju lutem, Scholtz, ulni çmimin e kebapit. Unë paguaj nëntë euro për një porcion doner kebap dhe produkti nuk është as organik ” është mesazhi i një studenti drejtuar qeverisë së Berlinit.

“Si student është pothuajse e pamundur të blesh një doner kebap në ditë. Kjo është arsyeja pse unë kërkoj nga ju që të ulni çmimet”.

Këto janë disa nga mesazhet e shumta që merr çdo ditë faqja zyrtare e qeverisë federale në Instagram:  “Pse doneri kebap është kaq i shtrenjtë?”.

Në një postim në internet, qeveria federale e Gjermanisë iu përgjigj shpejt pyetjeve të vazhdueshme nga qytetarët, duke shpjeguar se kostot lidhen me rritjen e qirave të dyqaneve, kostot e dorëzimit dhe pagat e punonjësve.