Dita Botërore e Fëmijëve e gjen Palestinën me 5500 fëmijë të vrarë nga sulmet e Izraelit që nga 7 tetori

Dita Botërore e Fëmijëve e gjen Palestinën me 5500 fëmijë të vrarë nga sulmet e Izraelit që nga 7 tetori

Festuar çdo vit më 20 nëntor, Dita Botërore e Fëmijëve është një nismë globale që promovon të drejtat e fëmijëve, sigurinë, arsimin, shëndetin dhe lumturinë.

Këtë vit, ai vjen në mes të luftës së Izraelit ndaj Gazës.
Rreth gjysma e popullsisë së Gazës prej 2.3 milionë banorësh janë fëmijë. Që nga 7 tetori, sulmet izraelite kanë vrarë të paktën 5500 fëmijë, sipas zyrtarëve palestinezë. Ky është një fëmijë palestinez i vrarë çdo 10 minuta.

1800 fëmijë të tjerë janë të zhdukur nën rrënoja, shumica e të cilëve supozohet se kanë vdekur. Mbi 9,000 fëmijë të tjerë janë plagosur, shumë prej të cilëve me pasoja në ndryshim të jetës. Shumë nga këta fëmijë kanë përjetuar traumat e luftërave të shumta.

MARKETING