Deputetët në Maqedoni nga nesër rifillojnë punën, janë caktuar seancat e dy komisioneve parlamentare

Pas festave të Vitit të Ri dhe Krishtlindjeve, deputetët rifillojnë punën nga nesër. Nesër duhet të mbahet koordinimi i rregullt i kryetarit të Kuvendit me koordinatorët e grupeve parlamentare, nga i cili duhet të rezultojnë aktivitetet për javën aktuale. Janë paralajmëruar edhe seancat e dy organeve parlamentare.

Sipas informacioneve të publikuara në faqen e Kuvendit, janë caktuar seancat e Këshillit Kombëtar për Integrime Evropiane dhe Komisionit për Mbrojtje dhe Siguri, ndërsa seanca e parë plenare e këtij viti pritet të mbahet të martën më 10 janar.

Anëtarët e Këshillit Kombëtar për Integrim Evropian do të dëgjojnë Programin dhe prioritetet e Presidencës suedeze të Këshillit të Bashkimit Evropian për periudhën janar-qershor 2023.

Seanca e Komisionit për mbrojtje dhe siguri ka një pikë të rendit të ditës: Propozim – Vendim për dërgimin e pjesëtarëve të Armatës së Republikës së Maqedonisë së Veriut për të marrë pjesë në operacionin ndërkombëtar të Bashkimit Evropian “ALTEA” në Bosnje dhe Hercegovinë (maj. 2023 deri në nëntor 2023) vit).

Seanca e parë parlamentare e këtij viti është planifikuar të mbahet më 10 janar. Në rendin e ditës së propozuar të seancës së 99-të janë 15 pika, kryesisht ligje në leximin e parë dhe të dytë.

Vitin e kaluar 2022 Kuvendi ka mbajtur 39 seanca të reja, së bashku me vazhdimet e 50-ve të mëparshme. Tetë seanca janë mbajtur për çështje parlamentare, katër fjalime nga mysafirë të huaj dhe një nga presidenti i shtetit. Në këto 39 seanca në rendin e ditës janë miratuar 290 pika, prej të cilave 190 janë shqyrtuar dhe 100 të pashqyrtuara.

MARKETING