. Kulturë Archives - Page 2 of 19 - TV SHENJA

Kulturë Archive

Reagim: Shoqata e Botuesve Shqiptarë në Maqedoninë e Veriut kërkon që të anulohet programi i kulturës për veprimtari botuese dhe panaire ndërkombëtare 2021

Shoqata e Botuesve Shqiptarë në Maqedoninë e Veriut njofton opinionin e gjerë, se Programi i kulturës për veprimtari botuese 2021 në Repubilkën e Maqdonisë së Veriut,i publikuar nga Ministria e Kulturës është tërësisht diskriminues dhe “dënues”ndaj librit shqip. Edhe në Programin e …

SH.B.SH “Shkupi”: Kërkesë publike për përkrahjen e 8 projekteve botuese dhe 4 panaireve ndërkombëtare të refuzuara nga Ministria e Kulturës

Shtëpia Botuese Shkupi I është drejtuar me një kërkesë publike ministres së Kulturës Irena Stefoska, kryeministrit dhe zëvendës kryeministrit të parë për përkrahjen e 8 projekteve botuese  dhe 4 panaireve ndërkombëtare,  të refuzuara nga Ministria e Kulturës. “Me këtë ne nuk kërkojmë …

Hapet ekspozita me fotografi historike për Tiranën

Në Shqipëri është hapur ekspozita me temë “Tirana, 100-vjet kryeqytet”, që përfshin fotografi të qytetit në periudha të ndryshme historike, e organizuar në kuadër të aktiviteteve për përvjetorin e shpalljes së Tiranës kryeqytet, raporton Anadolu Agency (AA). Ekspozita e cila do të …