‘Bota në fokus’ – Singapori, ja pse ky shtet njihet ndryshe si “Zvicra” e Azisë!

‘Bota në fokus’ – Singapori, ja pse ky shtet njihet ndryshe si “Zvicra” e Azisë!

Keni dëgjuar ndonjëherë për Zvicrën e Azisë? E pra ekziston një e tillë në Azinë e largët. Fjala është për Singaporin, një vend ishullor në Azi që është shndërruar në qendrën më tërheqëse dhe më të rëndësishme financiare në botë. Është një shtet pro-biznes, kryesisht neutral, me një sektor të madh shërbimesh financiare që kujdeset për një klientelë ndërkombëtare.

Sipas parashikimeve, në vitin 2050 Singapori do të jet shteti më i pasur në botë. Dhe është vërtet e jashtëzakonshme nëse kthehemi disa dekada pas kur Singapori ishte nën kolonizimin britanik, atëherë ishte një ndër vendet më të varfra në botë, ndërsa sot po flasim për një ndër shtetet më të pasura dhe më të sigurta në botë.

Avdi Bakiju /SHENJA/

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif