Blinken: Humbjet civile në Gaza “zemërthyese”

Blinken: Humbjet civile në Gaza “zemërthyese”

Sekretari i Shtetit të SHBA-së, Antony Blinken lidhur me humbjet civile në sulmet e Izraelit ndaj Rripit të Gazës tha se “Për të gjithë ne janë zemërthyese”, transmeton Anadolu.

I ftuar në një transmetim të drejtpërdrejtë në CNN, Blinken vuri në dukje rëndësinë e mbrojtjes së civilëve në Gaza. Lidhur me këtë prezantuesi tha: “I nderuar sekretar, çështja e mbrojtjes së civilëve duket se nuk po shkon shumë mirë sepse po vdesin civilë, përfshirë mijëra fëmijë”.

“Po, për të gjithë ne janë zemërthyese”, u përgjigj Blinken.

Ai rikujtoi vizitën që zhvilloi në Izrael javën e kaluar për çështjen e mbrojtjes së civilëve. “Izraelitëve u theksova se ajo që ka ndodhur në veri të Gazës në aspektin e humbjeve civile nuk duhet të përsëritet në jug. Potencova nevojën se duhet të sigurohet dërgimi i ndihmës humanitare si ushqime, ujë dhe strehim për ata që kanë nevojë dhe janë të pashpresë”, tha Blinken.

Duke mbrojtur idenë e tij se Izraeli ka formuar “zona të sigurta” në disa rajone, Blinken tha: “(Mbrojtja e civilëve) Shohim se Izraeli ka ndërmarrë hapa të rëndësishëm për këtë çështje”.

MARKETING