Banorët e Banjicës bllokojnë rrugën për ndërtimin e korridorit 8, nuk pajtohen me mënyrën e shpronësimit

Banorët e Banjicës bllokojnë rrugën për ndërtimin e korridorit 8, nuk pajtohen me mënyrën e shpronësimit

Banorët e fshatit Banjicë e Poshtme dhe e Epërme kanë bllokuar sot në mëngjes rrugën rajonale që kalon nëpër fshatrat e tyre dhe nuk kanë munguar as punonjësit e kompanisë “Bechtel dhe Enka” të cilët punojnë në trasenë e Korridorit 8. Bllokada e rrugës është një shenjë revolte nga mënyra se si e zbaton shpronësimin.

Bllokimi, siç thanë ata, vjen nga qëndrimi injorant i autoriteteve dhe institucioneve të tjera në adresimin e kërkesave të tyre. Pjesëmarrësit e protestës theksuan se askush nuk i mbrojti dhe nuk u interesua për interesat e tyre gjatë procesit të shpronësimit. Banorët Banjicës janë ankuar se për tokën që po konfiskohet marrin kompensim joadekuat prej dhjetë euro për metër katror.
Përfaqësuesi i pjesëmarrësve në bllokadë, Abdulaqim Asipi, tha se nuk kanë marrë përgjigje për kërkesat që i kanë dërguar autoriteteve dhe as nuk janë thirrur për bisedë.

Ai sqaroi se një pjesë e tokës nuk blihet për nevojat e rrugës, por për ndërtimin e kampeve për punonjësit, të cilat shteti do t’i shesë më vonë për ndërtimin e pikave të karburantit dhe objekteve të tjera tregtare.

MARKETING