ASHMAA: Fushata e MPJ-së me para publike është në kundërshtim me ligjin

ASHMAA: Fushata e MPJ-së me para publike është në kundërshtim me ligjin

Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizive ka lëshuar një deklaratë në lidhje me vendimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme për të shpenzuar 100 mijë euro për fushatat që synojnë promovimin e kryesimit të OSBE-së. Agjencia thekson se përdorimi i mjeteve buxhetore për reklamim në media është në kundërshtim me nenin 102 të Ligjit për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele.

“Për ngjarje të tilla e të ngjashme me rëndësi të madhe për shtetin, qytetarët jo vetëm që kanë të drejtë, por edhe duhet të informohen, por në mënyra të tjera, jo përmes shpenzimit të mjeteve buxhetore. Përdorimi i fondeve të taksapaguesve për të reklamuar qeverinë përmes transmetuesve komercialë mund të shkaktojë shkelje të pavarësisë dhe autonomisë editoriale, dhe në të njëjtën kohë mund të krijojë një qëndrim klientelist të medias ndaj qeverisë”, thuhet në njoftim.  /SHENJA/

MARKETING