. Kulturë – TV SHENJA

Kulturë Archive

Gaza, OKB hap muzeun e trashëgimisë palestineze

Agjencia e Kombeve të Bashkuara për ndihmë të refugjatëve palestinezë (UNRWA) ka hapur në Gaza një muze të trashëgimisë palestineze, raporton AA. Drejtori i UNRWA-së në Gaza, Bo Schack, tha se muzeu është i hapur në kompleksin e shkollës Deyr al-Balah për …

Kosovë, hapet Festivali Ndërkombëtar i Akuarelit

Në Kampusin e Universitetit të Biznesit dhe të Teknologjisë (UBT) në qytetin e Lipjanit, i cili ndodhet në qendër të Kosovës, sot filluan aktivitetet dyditore të “Festivalit Ndërkombëtar i Akuarelit”, raporton AA. Në këtë festival të organizuar nga UBT dhe Shoqata Ndërkombëtare …

Filmi “Amaneti” në kujtim të Komandant Zogut

Filmi ”Amaneti”, me autore Behare Neziri, skenografia Rami Kamberi dhe realizim nga Ilir Halimi, është prezantuar në kuadër të shënimit të 16 vjetorit të fillimit të luftës së Malësinë e Tetovës. Filmi trajon kryesisht jetën dhe veprimtarinë e Rahim Samiut, i njohur …

Kultura fetare në Ballkan

Petar SKOK Kultura shpirtërore e Ballkanit me këtë nuk e përfundon punën e saj, siç nuk e përfundon askund në vend. Nga koha kur Krishterimi ka hyrë fuqishëm në fushën e organizimit njerëzor, shteti dhe shoqëria njerëzore prezantojnë vetëm pushtetin botëror, detyrë …

(VIDEO) ITKSHSH prezanton punën njëvjeçare

Instituti për Trashëgimi Kulturore dhe Shpirtërore në Shkup, në konferencën e sotme, ka prezantuar  veprimtarinë njëvjeçare të tij,ndërsa promotorë ishin akademiku Luan Starova dhe drejtori Institutit për Studime Shqiptare dhe Protestante në Tiranë, David Hosaflook. Në promovimin e veprimtarisë për vitin 2016 …