Zgjedhjet për kryebashkiak të Londrës/ Sadiq Khan fiton mandatin e tretë historik

Zgjedhjet për kryebashkiak të Londrës/ Sadiq Khan fiton mandatin e tretë historik

Laburisti Sadiq Khan ka siguruar një mandat të tretë historik si kryebashkiak i Londrës, duke larguar kundërshtaren konservatore Susan Hall. Ai mori pak më shumë se 1,088,000 vota për t’u rizgjedhur, një shumicë prej rreth 275,000 ndaj Hall, e cila siguroi pak më pak se 813,000 vota.

Sir Keir Starmer tha se ishte i sigurt për fitoren e Khan, i cili u zgjodh për herë të parë në këtë rol në vitin 2016.
Rezultati vjen pasi partia konservatore e Rishi Sunak mori një goditje në zgjedhjet lokale.

Ndërkohë, laburistët kanë bërë fitime në të gjithë vendin, duke fituar zgjedhjet e parakohshme të Blackpool South me një luhatje prej 26%, duke marrë kontrollin e këshillave në zonat kryesore të fushëbetejës dhe duke fituar në tre garat inauguruese për kryetar bashkie në East Midlands, në Veri Lindore dhe në York dhe North Yorkshire, një rajon që përfshin zonën elektorale të Richmond të Sunak.

MARKETING