Zelensky kritikon aleatët e tij: Keni lehtësuar sanksionet ndaj Rusisë!

Zelensky kritikon aleatët e tij: Keni lehtësuar sanksionet ndaj Rusisë!
Ukrainian President Volodymyr Zelensky meets with US Secretary of State Antony Blinken in Kyiv, Ukraine, Thursday, Sept. 8, 2022. (Genya Savilov, Pool Photo via AP)

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky ka thënë se aleatët e vendit të tij kanë lehtësuar sanksionet e vendosura ndaj Rusisë dhe bëri thirrje për një përpjekje të ripërtërirë dhe vendosur masa të mëtejshme ndëshkuese ndaj Moskës.

“Në këtë kohë, ne shohim një pauzë shumë të gjatë nga partnerët tanë për sa i përket sanksioneve,” tha ai në fjalimin e tij video të natës. “Dhe përpjekjet shumë aktive ruse për t’iu shmangur sanksioneve.”

Zelensky shtoi se prioritetet e qeverisë së tij janë sanksionet ndaj sektorit energjetik të Rusisë, përpjekjet për të ndaluar fluksin e elektronikës në Rusi dhe bllokime të mëtejshme në sektorin financiar të Rusisë.

MARKETING