Zelensky diskuton marrëveshjen e paqes me princin e kurorës të Arabisë Saudite

Zelensky diskuton marrëveshjen e paqes me princin e kurorës të Arabisë Saudite

Volodymyr Zelenskyy ka diskutuar detajet e një marrëveshjeje paqeje me princin e kurorës të Arabisë Saudite gjatë një udhëtimi të papritur në vend sot. Presidenti ukrainas tha se kishte një bisedë “domethënëse dhe të sinqertë” me princin e kurorës Mohammed bin Salman.

“Ne diskutuam pikat e Formulës së Paqes dhe përparimin që mund të bëhet në zbatimin e tyre. Udhëheqja e Arabisë Saudite mund të ndihmojë në gjetjen e zgjidhjeve të barabarta,” tha ai. U diskutuan gjithashtu përpjekjet me partnerët e Ukrainës në përgatitjen për një samit të paqes në Zvicër më vonë këtë vit, si dhe “bashkëpunimin ekonomik dhe teknologjik”, shtoi ai. Gjatë fundjavës, Zelenskyy tha se një marrëveshje paqeje do t’i paraqitet Rusisë këtë pranverë.

MARKETING