Zelensky: Beteja për Bakhmut, më e vështira! Vendimet do të merren në bazë të situatës

Zelensky: Beteja për Bakhmut, më e vështira! Vendimet do të merren në bazë të situatës

Volodymyr Zelenskyy ka deklaruar se situata në Bakhmut është shumë e vështirë dhe “vendimet përkatëse” do të merren nëse trupat ukrainase janë në rrezik të rrethimit.
Këto ishin fjalët e para, gjatë një konference për shtyp në Poloni, që duken se ndryshojnë nga qëllimi i vendosur më parë i Ukrainës për të mbrojtur qytetin në lindje të vendit.
Udhëheqësi ukrainas tha se gjëja më e rëndësishme për të ishte mbrojtja e jetëve të ushtarëve. Bakhmut, një qendër minierash dhe transporti, ka qenë në fokus të ofensivave ruse për muaj të tërë.
Presidenti Zelenskyy e ka cilësuar qytetin si simbolikisht dhe politikisht të rëndësishëm për të ruajtur vullnetin e popullsisë ukrainase për të vazhduar luftën kundër Rusisë dhe për të ruajtur vrullin midis aleatëve në mbështetjen e tyre për Kievin.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif