Zelanda e Re përgatitet për ciklon, radhë të gjata në markete pas përmbytjeve rekord

Zelanda e Re përgatitet për ciklon, radhë të gjata në markete pas përmbytjeve rekord

Në Zelandën e Re po bëhen përgatitjet për një stuhi të fortë që kërcënon të godasë pjesë të vendit tashmë të dëmtuara nga përmbytjet vdekjeprurëse.

Cikloni Gabrielle pritet të godasë ishullin verior të vendit nga nata e së shtunës – duke sjellë potencialisht erëra të forta dhe shi të mëtejshëm të dendur.

Banorëve u është thënë të sigurojnë se kanë furnizime të mjaftueshme për të zgjatur tre ditë në rast se janë të bllokuar në shtëpi.

Dhjetëra mijëra thasë me rërë janë shpërndarë atje për shkak të shqetësimeve se toka e lagur dhe infrastruktura e dobësuar i kanë bërë shtëpitë më të prekshme ndaj përmbytjeve.

Fotografitë dhe videot e postuara në mediat sociale treguan radhë të gjata në supermarkete dhe raftet e zhveshura ndërsa njerëzit përgatiteshin për mot më të ashpër.

Mediat lokale kanë raportuar se rajoni më verior i Zelandës së Re, Northland, tashmë ka filluar të përjetojë erëra të forta.

Cikloni Gabrielle është reduktuar nga një stuhi e kategorisë së tretë në një kategori të dytë, që do të thotë se tani priten erëra më pak shkatërruese.