YouTube po bëhet një konkurrent serioz i TikTok

YouTube po bëhet një konkurrent serioz i TikTok

YouTube Shorts, klipet e shkurtra me të cilat platforma dëshiron të konkurrojë me TikTok, po bëhen një pjesë gjithnjë e më e rëndësishme e programit të fitimit të parave – më shumë se një e katërta e kanaleve YouTube fitojnë prej tyre, tha kompania.
Lajmi vjen pak më shumë se një vit pasi YouTube filloi të ndante të ardhurat nga reklamat me krijuesit që prodhojnë Shorts. Aktualisht, më shumë se tre milionë njerëz janë në programin affiliate, kështu që numri i atyre që fitojnë nga Shorts është rreth 700-800 mijë.

Për shkak se reklamat Shorts shfaqen midis klipeve në furnizim, ndarja e të ardhurave është e strukturuar ndryshe sesa për përmbajtjet me formë më të gjatë—ajo grumbullohet dhe më pas ndahet midis krijuesve të kualifikuar bazuar në faktorë si shikimet dhe licencimi i muzikës.

Për momentin, megjithatë, është e paqartë se sa fitojnë realisht krijuesit nga Shorts në krahasim me programet e tjera të fitimit të parave në platformë. YouTube refuzoi të ndajë detaje, por tha se kompania ka paguar 70 miliardë dollarë për krijuesit gjatë tre viteve të fundit.

TikTok, një aplikacion që përpiqet të konkurrojë më drejtpërdrejt me YouTube duke inkurajuar video më të gjata, përballet me një ndalim të mundshëm në SHBA. Ndërsa kjo është ende shumë larg, nuk është plotësisht e përjashtuar, në të cilin rast YouTube do të tërhiqte përdoruesit dhe krijuesit e ish-TikTok.

MARKETING