Vriten dy komando izraelitë në luftimet në jug të Rripit të Gazës

Vriten dy komando izraelitë në luftimet në jug të Rripit të Gazës

Ushtria izraelite njoftoi të hënën se dy trupa komando të saj u vranë dhe tre të tjerë u plagosën rëndë në luftimet në jug të Rripit të Gazës, raporton Anadolu.

Me rastet e fundit numri i ushtarëve izraelitë të vrarë që nga 7 tetori shkon në 566, duke përfshirë 229 që nga fillimi i operacionit tokësor.

Izraeli ka vrarë më shumë se 28.000 njerëz në Rripin e Gazës që nga inkursioni i Hamasit të vitit të kaluar, në të cilin, sipas Tel Avivit, u vranë 1.200 izraelitë. Fushata ushtarake ka shkaktuar gjithashtu shkatërrim në shkallë të gjerë, zhvendosje masive dhe mungesë të ushqimit.

Në fund të vitit 2023 Afrika e Jugut ngriti padi në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë (GJND), duke akuzuar Izraelin për mos respektim të angazhimeve të tij sipas Konventës së Gjenocidit të vitit 1948.

Gjykata e OKB-së, në vendimin e saj të përkohshëm në janar, vendosi se pretendimet e Afrikës së Jugut janë të besueshme, duke urdhëruar masa të përkohshme për qeverinë e Izraelit që të heqë dorë nga aktet gjenocidale dhe të marrë masa për të garantuar shpërndarjen e ndihmës humanitare për civilët në Gaza.

MARKETING