(VIDEO) Bytyqi: Kemi mbështetjen e plotë të SHBA-së për politikat strategjike

(VIDEO) Bytyqi: Kemi mbështetjen e plotë të SHBA-së për politikat strategjike

Maqedonia e Veriut gëzon mbështetjen e plotë të SHBA-së për politikat e saj strategjike për anëtarësimin e plotë të vendit në BE, tha zëvendëskryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, përgjegjës për çështje ekonomike, koordinim me resorët ekonomikë dhe investimet, Fatmir Bytyqi, si sublimat i qëndrimit të tij në SHBA, ku u takua me përfaqësues të lartë të Departamentit të Shtetit, Departamentit të Tregtisë dhe Departamentit të Financave të SHBA-së, si dhe me përfaqësues të Bankës Botërore dhe FMN-së.

FATMIR BYTYQI, ZËVENDËSKRYEMINISTËR PËR ÇËSHTJE EKONOMIKE

“Bashkërisht vlerësuam se integrimi evropian nuk ka të bëjë vetëm me respektimin e një sërë politikash, por ka të bëjë edhe me pranimin e një të ardhmeje që do të sjellë shumë më tepër mundësi për prosperitet dhe përparim për secilin prej nesh në Maqedoninë e Veriut. Në aspiratat tona evropiane që forcojnë idealet e demokracisë dhe prosperitetit, ne kemi mbështetje të fortë nga Uashingtoni, por vendimin nëse do të ndërtojmë një shtet që do të mishërojë vlerat evropiane do të duhet të merret nga deputetët në Kuvendin e Republikës. të Maqedonisë së Veriut”

Në deklaratën e tij, zëvendëskryeministri Bytyqi theksoi njohjen dhe inkurajimin e autoriteteve amerikane për diversifikimin tonë të përshpejtuar të energjisë dhe kalimin drejt burimeve të rinovueshme.

FATMIR BYTYQI, ZËVENDËSKRYEMINISTËR PËR ÇËSHTJE EKONOMIKE

“Po aq e rëndësishme është njohja dhe inkurajimi që kemi marrë për diversifikimin tonë të përshpejtuar të energjisë dhe tranzicionin drejt burimeve të rinovueshme, duke bërë një hap përpara në përgjegjësinë mjedisore dhe duke krijuar mundësi të reja ekonomike që do të nënkuptojnë më shumë dhe punë të paguara mirë për qytetarët tanë, kosto më të ulëta të energjisë, një ekonomi më e fortë dhe më rezistente ndaj krizave energjetike”

Bytyqi shtoi se bëhet fjalë për krijimin e një të ardhmeje ekonomike të qëndrueshme nga pikëpamja energjetike, në krijimin e së cilës do të mbështetemi nga Shtetet e Bashkuara dhe institucionet financiare ndërkombëtare. Ai nënvizoi se ky partneritet strategjik jo vetëm që forcon pozitën gjeopolitike të Maqedonisë së Veriut  por do të hapë edhe burime të reja dhe të qëndrueshme të rritjes dhe zhvillimit ekonomik, progresit teknologjik dhe prosperitet të shtetit. /SHENJA/

MARKETING